Waardering HSB  ten behoeve van management buy-in

Cornerstone Partners heeft ten behoeve van een management buy-in een waardering gemaakt van het zeer succesvolle Volendamse bouwbedrijf HSB. De onderneming is een betrokken Volendamse bouwer welke sinds 1932 maatwerk biedt op het gebied van ontwikkeling, nieuwbouw, renovatie, kleinbouw en onderaanneming.

Op 22 november 2017 won HSB de Cobouw Award 2017: het best presterende bouwbedrijf van Nederland op basis van de goede financiële prestaties en soliditeit van de onderneming. Een mooie bekroning op het jubileumjaar van het bouwbedrijf dat in 2017 85 jaar bestond.

André Vos, algemeen directeur: “Het is een groot compliment voor onze no-nonsense aanpak en voor al onze 350 betrokken medewerkers, onze opdrachtgevers en leveranciers waar wij zorgvuldig opgebouwde jarenlange samenwerkingen mee hebben. HSB investeert veel in het vakmanschap van personeel, verantwoordelijkheden zijn diep geworteld in de organisatie. De juiste mentaliteit, een prima werksfeer, dit resultaat bereik je alleen maar met z’n allen.”

Het fundament van HSB is gebaseerd op bouwen, ontwikkeling en onderaanneming. Drie pijlers die elkaar goed in evenwicht houden, aldus directeur Camiel Honselaar: “Onze winstmarge van 6% is mooi, maar die hebben wij vooral behaald met eigen projectontwikkeling. Als ontwikkelende bouwer die denkt in de lange termijn hebben wij in het verleden grondposities ingenomen waar wij nu de vruchten van plukken. De vraag naar woningen is groot, maar de marges in de bouw staan vanwege de verhoging van de grondstofprijzen en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt behoorlijk onder druk. Over de toekomst is HSB positief.”

Cornerstone Partners heeft HSB bijgestaan met financieel advies.