VIOS Bouwgroep wordt onderdeel van elk® groep

elk® groep neemt het merendeel van de aandelen van VIOS Bouwgroep over. Met deze voorgenomen overname creëren beide partijen schaalvergroting, meer innovatie- en slagkracht, en versterken elk® en VIOS Bouw beiden hun positie op de onderhouds- en renovatiemarkt. Na goedkeuring door de mededingingsautoriteit zal de transactie naar verwachting medio oktober afgerond worden.

Sinds 1934 is VIOS Bouw als familiebedrijf, met vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Houten en Arnhem, actief in onderhoud- en renovatie. Eind vorig jaar zijn Ruud Diks en Aart Verkaik van VIOS Bouwgroep en Roel van Elk, directeur eigenaar van elk® groep dankzij Cornerstone Partners met elkaar in contact gekomen. De gezamenlijke visie op de toekomst en rol daarin als professionele partner in onderhoud en renovatie vormden de basis onder het besluit om samen verder door te gaan.

Bij een familiebedrijf ligt opvolging binnen de familie voor de hand. Vanwege de leeftijden en persoonlijke ambities van de familieleden van Ruud Diks en Aart Verkaik is dit geen optie. Ook vanuit die optiek is de samenwerking met elk® een logische keuze. VIOS Bouw blijft zo een familiebedrijf waarvan de continuïteit voor de lange termijn is geborgd.

elk® is opgericht in 2000. Het is een modern en innovatief familiebedrijf, gespecialiseerd in het transformeren, renoveren en onderhouden van vastgoed, met vestigingen in Nijmegen, Gemert, Eindhoven, Enter en Zwijndrecht. Voor beide partijen is de schaalvergroting een belangrijke meerwaarde van deze overname. Er ontstaat meer innovatie- en slagkracht voor het uitvoeren van grotere renovatieprojecten. Met deze overname behoort elk® groep tot de top van de Nederlandse onderhouds- en renovatiebedrijven.

Geen gedoe. Wel meer innovatiekracht

‘In VIOS Bouw hebben we een bedrijf gevonden dat past bij onze Geen gedoe-filosofie’, zegt Roel van Elk. We willen de beste zijn in ons werkveld, en onderhoud en renovatie van vastgoed logischer en makkelijker maken. Door de krachten van elk® en VIOS Bouw te bundelen, creëren wij meer innovatiekracht om zo beter in te spelen op de wensen uit de markt.

‘Met overtuiging hebben Ruud Diks en ik gekozen om onderdeel te worden van de elk® groep’, zegt Aart Verkaik. In elk® vinden wij een partner met een gelijkwaardige visie en kijk op ontwikkelingen in de markt. Met deze overname is de toekomst van VIOS en onze medewerkers verzekerd. Wij kijken uit naar deze nieuwe fase vol mogelijkheden en kansen.

Cornerstone Partners heeft, mede dankzij haar zeer uitgebreide netwerk in – en kennis van – de Nederlandse renovatie- en onderhoudsmarkt, partijen bij elkaar gebracht en VIOS Bouwgroep bij deze transactie begeleid als financieel adviseur.