Ruys Groep treedt toe tot de Cold Care Group

18 december 2023 – De Ruys Groep, specialist en marktleider in bedrijfsvloeren, zal toetreden tot de Cold Care Group. Hiermee bouwt de Cold Care Group verder aan de internationale positie in de bouw van geconditioneerde bedrijfsruimten en de missie om klanten altijd hoogwaardige kwaliteit en maximale flexibiliteit te leveren.

Tot de Ruys Groep behoren zeven gespecialiseerde bedrijven, die toonaangevend zijn in efficiënte en duurzame bedrijfsvloeren. Veel internationale voedselverwerkende bedrijven kennen, hebben of willen een Ruys-vloer. Bij voorkeur mét de inventieve afwateringssystemen en hygiënische wandbescherming, die direct geïntegreerd en gemonteerd worden in het ontwerp. Er is jarenlange ervaring met de levering van bedrijfsvloeren in landen zoals België, Duitsland, Amerika, Spanje, Italië en Noord-Afrika.

”Zowel de Ruys Groep als de bedrijven binnen de Cold Care Group zijn sterk vertegenwoordigt in de voedselverwerkende industrie. Door deze bedrijven samen te voegen ontstaat er een prachtige synergie tussen de vloeren enerzijds en de geconditioneerde ruimtes anderzijds. Zowel in de nieuwbouw maar zeker ook in renovatie zijn we een uitermate sterke, flexibele en efficiënte partner voor onze klanten. Ik ben zeer verheugd dat wij de Ruys Groep toe mogen voegen aan onze Group én dat Hendrik Ruys en zijn directieteam de dagelijkse leiding van de groep voortzetten. Ik zie enorm uit naar de samenwerking”, aldus Ben Claaszen, CEO Cold Care Group.

Melvin Sie, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Cold Care Group en partner bij NewPort Capital, vult aan: ”De toevoeging van de Ruys bedrijven aan de Cold Care Group markeert een belangrijke strategische stap in de consolidatieslag van NewPort en haar deelneming CCG. Ruys Groep heeft zich de afgelopen vijf decennia bewezen als dé vloerenspecialist voor de foodsector en de onder onder haar eigen merknaam ontwikkelde industriële vloeren staan in de markt synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid. Met de uitgebreide kennis en internationale ervaring van de Ruys Groep is deze ‘krachtenbundeling’ een absolute versterking voor de Cold Care Group. Bovendien voelen de vakspecialisten van de Ruys Groep zich al praktisch collega’s van de inmiddels bij de Cold Care Group aangesloten bedrijven. Ze werken al jaren nauw samen op toonaangevende projecten en weten precies hoe ze gedurende het bouwproces efficiënt op elkaar kunnen aansluiten.”

”Als onderdeel van de Cold Care Group kunnen we samen met de andere partners nóg meer bereiken”, legt Hendrik Ruys, directeur van de Ruys Groep uit. ”Iedere partij binnen de Cold Care Group heeft zijn eigen specialisme, maar dezelfde visie en passie voor het vak. Ons gezamenlijke netwerk in combinatie met alle expertise en ervaring maakt dat we klanten slim en snel kunnen bedienen. Samen zorgen we voor een klantgerichte, eerlijke benadering, waarbij kwaliteit, veiligheid en een maximale prestatie altijd voorop staan.”

Over de Cold Care Group
De Cold Care Group is dé absolute marktleider in de bouw van grootschalige geconditioneerde ruimten. Met een oplossingsgerichte en proactieve werkwijze verzorgen zij maatwerk bij het ontwerpen en bouwen van geconditioneerde ruimten voor de farmacie, gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie, distributie- en transportsector. Naast de toevoeging van de Ruys Groep bestaat de Cold Care Group in Nederland uit: K.I.M. Nederland, Roma Nederland, De IJzeren Man, Stinstra Kozijnen & Projecten, Cold Door Solutions en VIB Isolatietechniek. In België en Frankrijk is de Cold Care Grouop actief met Isocab-Construct, Hosa en Isocab Cleanroom Construction.

Over de Ruys Groep
Ruys Groep, eveneens gevestigd in Apeldoorn, heeft zich de afgelopen jaren bewezen in advies en realisatie van efficiënte en duurzame bedrijfsvloeren. Met de dochterondernemingen Ruys Vloeren, SR Vloeren, De Bedrijfsvloer, DR Flexjoint, RS Maatwerk, AS Vloerwerken en MR Vloeren, die verspreid door Nederland en België gevestigd zijn, wordt gezorgd voor synergie in vloeren expertise; voor ieder uniek project wordt de best passende totaaloplossing gerealiseerd.

Cornerstone Partners heeft de aandeelhouders van de Ruys Groep bij deze transactie begeleid als financieel adviseur.