Patina Groep overgenomen door Deutsche Private Equity

Duitse private equity investeerder Deutsche Private Equity (‘DPE’) heeft controlerende belangen verworven in Patina Dakdenkers, ACN Bliksembeveiliging en Energydak. De participatie in Patina is een logische vervolgstap binnen de strategie om de positie van haar Nederlandse dakbedekkingsactiviteiten verder te versterken. Patina zal onderdeel worden van een groep waartoe ook dakbedekkingsbedrijven Erdo en Oranjedak behoren. Naast activiteiten in de Nederlandse markt is de groep actief in Duitsland. De totale groep heeft in Nederland en Duitsland circa 850 medewerkers.

Wil Boots (oprichter en commercieel directeur van Patina): “Door de transactie en de daaruit voortvloeiende schaalvergroting zal Patina nog beter in staat zijn te anticiperen op de snel ontwikkelende markt. Patina wil zich nog meer onderscheiden bij onderwerpen als circulariteit en verduurzaming en haar klanten blijven ontzorgen op het gebied van hun dagelijkse dakvraagstukken: van dagelijks onderhoud tot grootschalige dakrenovatie. Door de deelname van DPE in Patina verwachten wij dat wij onze strategische ambities versneld kunnen vormgeven en onze opdrachtgevers op nog meer vlakken kunnen ontzorgen”.

Patina is een innovatieve speler op het gebied van dakrenovatie en nieuwbouw, onderhoud & service en toepassing van duurzame daktoepassingen. Op het gebied van dak onderhoud voor woningcorporaties is Patina met haar dienstverlening (waarbij daken tegen de laagst mogelijk onderhoudskosten onderhouden worden) marktleider in Nederland. Het compleet renoveren en verduurzamen van platte en hellende daken en het aanbrengen van valbeveiliging behoort tot de activiteiten van Patina. Technische en financiële ontzorgconcepten die maken dat daken probleemloze daken worden staan centraal bij Patina. ACN Bliksembeveiliging houdt zich bezig met ontwerp, montage en onderhoud van aardingssystemen, bliksembeveiliging en overspanningsbeveiliging.

DPE is een Duitse investeerder met een focus op volwassen sectoren als maakindustrie, constructie en energiesector in hoofdzakelijk de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Binnen deze sectoren is DPE van toegevoegde waarde door een zeer professioneel investeringsteam, ervaren managers, en een uitgebreid netwerk.

Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van de aandeelhouders van Patina.