Nordian Capital Partners stapt in snelle groeier Biltz Groep

Amsterdam, 7 december 2021 – Biltz Groep, toonaangevend op het gebied van onderhoud en renovatie voor de residentiële en commerciële markt, kiest voor investeringsmaatschappij Nordian Capital Partners als meerderheidsaandeelhouder voor haar volgende fase van groei. De overname stelt Biltz Groep in staat om haar leidende positie in duurzame renovatie en onderhoud in de bouwmarkt verder uit te breiden in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Rotterdam.

Biltz Groep (Biltz/Mouton/TBK) is toonaangevend in groot Amsterdam binnen zowel de woningbouwverenigingen als institutionele investeerders op het gebied van duurzame renovatie en onderhoud van residentiële en niet-residentiële gebouwen. Met Nordian als meerderheidsaandeelhouder wil Biltz Groep deze positie verder uitbouwen.

Michel Hilligehekken, directielid Biltz Groep: “Biltz Groep heeft de afgelopen jaren een sterke groei in omzet en activiteiten laten zien. Om onze groeiambitie van ons volledige aanbod in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Rotterdam bestendig en duurzaam te kunnen verbreden en te verdiepen, wilden we graag een sterke partner en medeaandeelhouder aantrekken. Deze partner hebben wij gevonden in Nordian Capital Partners. Nordian past bij ons met hun ondernemende en persoonlijke aanpak. Naast extra financiële slagkracht geven zij ons als onderneming en management de ruimte en ondersteuning daar waar dit het beste voor ons werkt. Nordian stelt als voorwaarde dat al haar partners zo veel mogelijk CO2-neutraal opereren, iets wat naadloos aansluit op onze ambities. Voor ons was deze keuze dan ook duidelijk.”

Perry Bos, managing partner bij Nordian: “Biltz is een fris, zeer gedreven en goed geleid bedrijf dat weet te groeien in een dynamische en veeleisende markt. De behoefte aan nieuwe starterswoningen; het renoveren tot levensloopbestendige woningen; de energietransitie en noodzaak van verduurzaming biedt enorme mogelijkheden voor deze onderneming. Zij lopen voorop in ontwikkelingen, kennis, dienstverlening en samenwerking. Biltz hanteert een succesvolle ‘buy and build’-strategie, zoals eerder met het aansluiten van Mouton en TBK. Deze overname biedt extra mogelijkheden voor Biltz om hun strategie, de geografische uitbreiding en hun sterke bedrijfscultuur te versterken – en om te blijven investeren in innovatie, kennis en procesbeheersing. Wij zien er naar uit om met het management, dat aanblijft als directie en als aandeelhouders, de nieuwe groeifase van Biltz Groep vorm te geven.”

Over Biltz/Mouton/TBK 

Biltz (biltz.nl) is, samen met Mouton en TBK, een landelijk opererend onderhoudsbedrijf voor de residentiele en commerciële markt met een uitgebreid pakket aan disciplines. Allround bouwkundige renovaties, brandpreventie, stoffering, schilderwerken, betontechniek, projectinrichting, vastgoedonderhoud, thermische isolaties, kozijnvervanging, service- en mutatieonderhoud, installatietechniek (E/W/S) en resultaatgerichte samenwerking (RGS). Een uitbreidend gamma van elkaar versterkende disciplines, ondersteund door een continu aangescherpte marktvisie. Hierdoor fungeert Biltz Groep voor een groot deel van haar klanten ontzorgende one-stop-shop voor de lange termijn. In 2021 heeft de Biltz groep 175 medewerkers en een omzet van ruim 65 miljoen euro.

Over Nordian Capital Partners

Nordian Capital Partners (nordian.nl) is een onafhankelijke Nederlandse private equity investeerder, gericht op het vergroten en versnellen van de groei van ondernemingen. Opgericht in 2014, heeft Nordian inmiddels aan meer dan 30 bedrijven bijgedragen als kritisch en betrokken investeringspartner.Nordian biedt proactief ondersteuning op het gebied van strategie, financiering of fusies & overnames. Daarbij gaat Nordian niet op de stoel van het management zitten, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze het beste in zijn: ondernemen.

Cornerstone Partners heeft, mede dankzij haar zeer uitgebreide netwerk in – en kennis van – de Nederlandse renovatie- en onderhoudsmarkt, Nordian en Biltz bij elkaar gebracht en is trots op haar rol als financieel adviseur van Nordian Capital Partners in deze transactie.