Samen de leidende partner voor vastgoedverduurzaming

Eindhoven, 10 mei 2022 – Caspar de Haan en De Variabele, twee innovatieve bedrijven in het onderhoud en verduurzamen van vastgoed, kondigen vandaag een fusie aan. Zij gaan een nieuwe groep vormen, waaronder de twee afzonderlijke organisaties onder hun eigen naam blijven opereren. Zo spelen deze regionaal sterk verankerde bedrijven nog beter in op de steeds complexere en grotere marktvraag van woningcorporaties en zorginstellingen. Met deze stap stoomt de nieuwe combinatie zich klaar voor een toekomstbestendige groei, die nog meer werkgelegenheid schept. NPM Capital is als partner aangetrokken om de groep te ondersteunen in deze volgende fase.

Caspar de Haan en De Variabele zijn familiebedrijven die al generaties lang aan een solide toekomst bouwen. Zij bundelen hun kennis en ervaring om een leidende partner voor vastgoedverduurzaming te worden en nog beter in te spelen op de complexe vraag van de markt naar betaalbare verduurzaming van woningen en circulaire bouwstromen. Die ambitie vraagt om nieuwe stappen op het gebied van innovatie en organisatie. Daarom werd op 20 april jl. met volle overtuiging de fusieovereenkomst ondertekend door Cas de Haan, directeur van Caspar de Haan en Bob Jacobs, Joep Burghouts en Ludwig Smits, proceseigenaren van De Variabele.

Inspelen op markt van de toekomst

Beide bedrijven, samen goed voor 700 medewerkers die werken vanuit 11 vestigingen, bundelen de krachten om duurzaam door te groeien en hun slagkracht te vergroten op gebied van innovatie, interne scholing, werving van toptalenten en risicobeheersing. De bedrijven gaan kennis en ervaringen delen om kwaliteit in de breedste zin van het woord te verbeteren en hun regionale posities verder te versterken. Voor medewerkers, klanten en relaties verandert er ondertussen weinig. Caspar de Haan en De Variabele blijven onder hun eigen naam opereren en relaties worden door dezelfde medewerkers onderhouden. De lijnen blijven kort en de drempels laag. De organisatie houdt de wortels stevig in de verschillende regio’s en blijft zo letterlijk dichtbij.

Ambitie om uit te groeien tot landelijke partner in vastgoedverduurzaming

De Variabele is actief in het oosten en midden van het land, Caspar de Haan in Noord-Brabant en Limburg. Met de nieuwe groep kijken de partijen over de grenzen van hun regio. De organisaties zien deze stap als een veelbelovend begin en een stevige basis die het mogelijk maakt om een speler met landelijke dekking te worden. De nieuwe groep wordt opgericht in samenwerking met NPM Capital, hetgeen aanzienlijke investeringen in de waardecreatie op de lange termijn mogelijk maakt.

“Caspar de Haan is net als De Variabele een innoverende partner met een hart voor vastgoedonderhoud bij woningcorporaties en zorginstellingen. Daarnaast is het een familiebedrijf met veel dezelfde kernwaarden als De Variabele. Deze overeenkomsten zijn voor een goede samenwerking heel belangrijk. We zoeken partners die bij ons passen, dat maakt samenwerken makkelijker en prettiger”, aldus Joep Burghouts, proceseigenaar bij De Variabele.

Cas de Haan, algemeen directeur van Caspar de Haan beaamt dit: “Het is voor ons familiebedrijf nu tijd voor de volgende stap. De groeiende en steeds complexere vraag vanuit opdrachtgevers vereist ook steeds meer innovatie en slagkracht en daarop kunnen wij straks met met een grotere schaal beter inspelen. Met De Variabele en NPM Capital hebben wij twee partners gevonden waarmee wij het avontuur aandurven om samen verder te groeien.”

Leonard van Loon, investment director bij NPM Capital: “Voor NPM Capital is dit de eerste stap in de markt van vastgoedonderhoud, maar zeker nog niet de laatste. Met Caspar de Haan en De Variabele bouwen wij een sterke basis voor toekomstige groei in deze sector om op termijn een leidende partner in vastgoedverduurzaming te worden. Dit sluit goed aan bij ons strategische investeringsthema ‘Sustainable Future’. Wij kijken er naar uit om deze samenwerking verder vorm te geven.”

Cornerstone Partners heeft Caspar de Haan als financieel adviseur bijgestaan in de transactie met NPM Capital en de fusie met De Variabele.

 

Schermafbeelding 2022-05-10 om 17.55.29