16 februari 2009

Virtual Fairground haalt financiering op en verwerft wereldwijde rechten op de hit animatieserie Galactik Football

De Nederlandse ontwikkelaar van virtuele werelden en online games, Virtual Fairground (www.virtualfairground.com) en de Franse animatieproducent Alphanim, onderdeel van de Gaumont groep, hebben een wereldwijde, exclusieve deal gesloten. De partijen zijn overeengekomen dat Virtual Fairground een virtuele wereld en MMO game voor kinderen en tieners gaat ontwikkelen op basis van de populaire animatieserie Galactik Football. Virtual Fairground is verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling en exploitatie van de game. Ter verwezenlijking van dit project heeft Virtual Fairground externe financiering opgehaald.

Virtuele werelden en Massively Multiplayer Online (MMO) games zijn spellen waarbij spelers in één grote online wereld met duizenden en soms wel honderduizenden tegelijk met elkaar spelen. Consumenten uit de hele wereld kunnen binnenkort via een gefaseerde, internationale uitrol kennismaken met de Galactik Football MMO game. De animatieserie is een coproductie van Alphanim en Jetix Europe, en in meer dan 100 landen te zien. De eerste elementen van het spel gaan in het voorjaar van 2009 live. De volledige game is beschikbaar vanaf 2010, het jaar van het wereldkampioenschap voetbal en de start van het derde seizoen van de Galactik Football hitserie. De eerste landen waar de game uitkomt, zijn de VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië.
Virtual Fairground produceert online, browser-gebaseerde virtuele werelden en massively multiplayer online (MMO) games. Het bedrijf managed alle aspecten van deze producties. Van licensing, financiering, en ontwikkeling tot uitgeven en exploitatie. Het bedrijf richt zich op massamarkt doelgroepen in internationale, Westerse markten. Virtual Fairground wordt gemanaged en geadviseerd door  een uiterst gedreven en bekwaam team van professionals met jarenlange ervaring in de games- en online industrie. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Nederland en de Oekraïne.

Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van Virtual Fairground en heeft het benodigde groeikapitaal opgehaald.