13 oktober 2011

Verkoop van Ooms Nederland Holding aan Strukton Civiel

Op 13 oktober 2011 hebben Ooms Avenhorn Groep en Strukton Civiel een principeakkoord getekend over de overname van Ooms Nederland Holding. De overgenomen activiteiten betreffen de grond-, weg- en waterbouwactiviteiten, de Nederlandse consultancy-activiteiten (Unihorn) en een deel van de buitenlandse infra-activiteiten van Ooms International Holding. Zij zullen binnen Strukton Civiel een apart deelbedrijf vormen. De overname past binnen de strategie van Strukton die zich richt op de verbreding en verlenging van de keten.

Jos Hegeman, directeur Strukton Civiel: ‘Wij hadden al een goede uitvalsbasis in het noorden, oosten en zuiden van Nederland. Met deze overname verstevigt Strukton zijn infra-activiteiten én zijn positie door het verkrijgen van landelijke dekking in deze markt. De infra-activiteiten van Ooms zijn vooral gericht op het westen van Nederland, waar de aanwezigheid van Strukton nog beperkt is. Dit in combinatie met de aanwezige kennis en het innovatieve vermogen van Ooms maken het tot een mooie aanwinst voor Strukton. Dit stelt ons in staat nog beter op de markt in te spelen.’

Piet-Jan Ooms, directeur Ooms Avenhorn Groep bv: ‘Wij zien in Strukton een bedrijf waarbinnen de marktpositie van onze infra dochterondernemingen verstevigd en uitgebreid kan worden. Ooms Nederland Holding bv zal onder de Ooms-naam aan de Struktonorganisatie worden toegevoegd. Daarmee geeft Strukton aan dat Ooms een sterke naam en uitstraling heeft opgebouwd. Het innovatieve karakter van Ooms blijft gehandhaafd en is van toegevoegde waarde voor de hele organisatie’.

Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van Ooms Avenhorn Groep B.V.