8 april 2013

HomeAdvisor neemt Werkspot.nl over

Werkspot is een marktplaats voor de inhuur van professionele vakmannen van alle mogelijk klussen in en om het huis. Werkspot was in handen van de oprichters en DTG (voorheen De Telefoongids).


HomeAdvisor maakt onderdeel uit van IAC. De verschillende websites en mobiele Apps die onderdeel uitmaken van IAC behoren tot de grootste in de wereld. Zij behelzen meer dan 150 merken en producten, hebben maandelijks meer dan 1,1 miljard bezoeken en er zijn ruim 100 miljoen Apps gedownload. HomeAdvisor is de wereld marktleider in het bij elkaar brengen van consumenten en vakmannen als het gaat om klussen in en rond het huis. HomeAdvisor is gevestigd in de Verenigde Staten en beschikt over een netwerk van circa 80.000 vakmannen. Al enkele jaren is HomeAdvisor bezig om ook een in Europa een leidende positie op te bouwen. Zo heeft HomeAdvisor al vergelijkbare websites in Duitsland en Engeland (onder de naam Service Magic) en Frankrijk (123devis).

Werkspot is door deze overname onderdeel geworden van een internationaal concern dat zich volledig richt op het bij elkaar brengen van consumenten en vakmannen. In Nederland blijft Werkspot een zelfstandig bedrijf. De overname door HomeAdvisor betekent dat er een belangrijk fundament is gelegd voor de verdere groei en ontwikkeling van Werkspot voor de lange termijn. Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van de oprichters van Werkspot en DTG.