26 juli 2012

Groothuis Woningbouw start door bij TBI

In goed overleg is tussen TBI Holdings B.V. ( “TBI”) en Groothuis Woningbouw B.V. (“Groothuis”) besloten tot een doorstart van Groothuis.
Deze doorstart heeft betrekking op vrijwel alle lopende bouw- en ontwikkelingsprojecten, waaronder met name opdrachten voor particuliere opdrachtgevers (kopers) van vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Ook wordt een aanzienlijk deel van het personeel van Groothuis overgenomen. Daarmee wordt voorzien in continuïteit en gebeurt in overleg met opdrachtgevers, Woningborg, de betrokken leveranciers en co-makers van Groothuis.

Voor TBI betekent de overname van Groothuis een aanvulling op haar portfolio in het segment wonen, dat thans met name seriematige woningbouw betreft. Naar verwachting zal in de komende jaren in de woningmarkt meer nadruk komen te liggen op kleinschalige (binnenstedelijke) projecten en op (collectief) particulier opdrachtgeverschap. In het licht van deze ontwikkeling is recent door TBI het woningconcept “lekkerEIGENhuis” geïntroduceerd (www.lekkereigenhuis.nl). Het door Groothuis ontwikkelde modulaire bouwsysteem sluit naadloos aan bij dit concept. Deze productiewijze biedt maximale flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor de consument, het uitgangspunt van “lekkerEIGENhuis”.

Groothuis zal intensief samenwerken met de TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw, Koopmans Bouwgroep en Synchroon. Tevens ziet TBI perspectief in de verdere ontwikkeling en marketing van het “Passiefhuis” van Groothuis. Groothuis is hiertoe gecertificeerd door de Stichting Passief Bouwen.

Groothuis zal onder haar eigen naam, maar onder de vlag van TBI, en met de eigen organisatie werkzaam blijven in geheel Nederland. Uiteraard kan Groothuis daarbij rekenen op de samenwerking, kennis en expertise binnen TBI.

Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van TBI.