1 januari 2015

ADG Dienstengroep neemt meerderheidsbelang in Reparaad

 

Onderhoudsbedrijf Reparaad en ADG dienstengroep zijn tot een akkoord gekomen over groeifinanciering. ADG doet deze investering via hun participatiemaatschappij, ADG Participaties BV. De huidige aandeelhouders van Reparaad, KleinPoelhuis Beheer BV en WAM& Van Duren Bouwservice BV, behouden bij de nieuwe aandelenverdeling 49 procent van de aandelen. De overige 51 procent is in handen van ADG.

Rendement
Beide partijen behalen voordeel uit de participatie van ADG. De dienstengroep zelf neemt dankzij de investering een positie in binnen de markt van het dagelijks onderhoud van woningen. Het gaat in dit geval om woningen van zorginstellingen en woningcorporaties. Daarnaast versterkt de nieuwe aanwinst van ADG ook de positie van een van hun huidige takken, Klus2Fix. De handymandienst van ADG heeft profijt van de kennis van Reparaad. Deze kennis ligt op het gebied van woning- en vastgoedonderhoud door middel van installatietechnieken en bouwkunde. Ook de overige aandeelhouders van Reparaad zien de toekomst, ondanks het minderheidsbelang, zonnig in. ‘’We hebben in ADG dienstengroep een krachtige partner gevonden die Reparaad in staat stelt te groeien en zich landelijk verder te ontwikkelen’’ aldus aandeelhouders Harry Drenth van KleinPoelhuis en Willy Smit van WAM & Van Duren.

Familiebedrijf
ADG dienstengroep is in 1952 opgericht als schoonmaakbedrijf Asito door de familie Riemsdijk. Momenteel is Asito een van de zeven takken van het bedrijf. Daarnaast beheert ADG Timing/Persoonality, TSN, Zorgwerk, AAFM en Iemand. Deze zeven verschillende takken zijn actief in de clusters Facility Management, Personeelsdiensten en Zorg en Welzijn. De aandelen van het bedrijf zijn vandaag de dag nog steeds in handen van de familie Riemsdijk.

Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van WAM& Van Duren Bouwservice BV.