15 april 2009

Virtual Sciences neemt branchegenoot Yellowstone over

Aanbod Virtual Sciences uitgebreid met WebSphere-infrastructuur en collaboration-expertise

Zowel Virtual Sciences als Yellowstone zijn Business Partner van IBM. Virtual Sciences richt zich sterk op businessintegratie en -portals waarbij het bedrijf een brede reeks van IBM-softwareproducten inzet. Yellowstone heeft ruime expertise opgebouwd op het gebied van WebSphere-infrastructuren en Collaboration. Door de overname kan Virtual Sciences klanten nu over de volle breedte voorzien van hoogwaardige integratieoplossingen.

Dankzij de overname combineert Virtual Sciences zijn integratie-expertise met de kennis en ervaring van Yellowstone op het gebied van infrastructuur en collaboration. Virtual Sciences heeft nu alle competenties in huis om volledige businessintegratieprojecten uit te voeren en ook het beheer van de gerealiseerde oplossing voor zijn rekening te nemen.

‘Deze overname sluit naadloos aan bij onze strategie om binnen enkele jaren de nummer één te zijn in businessintegratie op basis van IBM-technologie’, zegt Theo Liefting, algemeen directeur van Virtual Sciences. ‘Onze klanten zijn gebaat bij een breed portfolio van oplossingen en diensten. Met de overname groeit ons personeelsbestand naar zestig medewerkers en een jaaromzet van twaalf miljoen euro. Dat biedt een stevig fundament voor verdere groei in de toekomst, waarbij we ons met name willen richten op het hogere mkb-segment.’

Mark Verver, commercieel directeur van Yellowstone: ‘Wij kijken uit naar de aansluiting bij Virtual Sciences. Virtual Sciences is voor ons zonder twijfel de beste partner om mee verder te gaan. We zijn ervan overtuigd dat de overname niet alleen goed is voor onze klanten, maar juist ook voor onze medewerkers. Die kunnen we nu ook een uitstekend perspectief bieden voor verdere groei en ontwikkeling.’

Over Yellowstone
Yellowstone werd in 1998 opgericht. Het bedrijf telt 25 medewerkers en een hecht samenwerkingsverband met ongeveer twintig vaste inhuurkrachten. De oplossingen op het gebied van WebSphere-infrastructuren en collaboration worden zowel bij relaties als in de hostingomgeving van Yellowstone geïmplementeerd en beheerd. In ruim tien jaar tijd is Yellowstone uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor meer dan honderd relaties, waaronder Achmea, ANP, Canon, Martinair en Transavia.

Over Virtual Sciences
IBM Business Partner Virtual Sciences, opgericht in 1999, is in de loop der jaren uitgegroeid tot specialist op het gebied van businessintegratie en -portals. De pragmatische specialisten van het bedrijf vertalen complexe integratievraagstukken naar praktische oplossingen op basis van IBM WebSphere-technologie. Klanten zijn onder andere ASR Nederland, Belastingdienst, Ministerie van Defensie, Independer.nl, Nedasco, Rabobank en Schadegarant. Kijk voor meer informatie over Virtual Sciences op www.virtualsciences.nl.

 

Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van Virtual Sciences.