5 maart 2007

Strukton Betonbouw koopt belangen in DMI Duitsland en Nederland en resterend 50% belang in Mergor

Strukton heeft op 5 maart definitief overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Duik Combinatie Nederland (DCN) voor wat betreft de overname van een gedeelte van haar activiteiten en onderwater equipment. De overgenomen activiteiten betreffen zowel het Nederlandse als het Duitse DMI Injectietechniek en de activiteiten van afzinkspecialist Mergor.
De overname van deze specialistische technieken past binnen de strategie van de werkmaatschappij Strukton Betonbouw, een top-5 speler in de Nederlandse markt voor Civiele Infra. “Met de toevoeging van deze onderdelen van DCN aan Strukton Betonbouw zijn we nog beter in staat in te spelen op de niches in de markt. Strukton ziet daarnaast goede mogelijkheden voor verdere groei en versterking van haar strategische marktpositie in zowel binnen als buitenland,” aldus Jos Hegeman, voorzitter van de directie van Strukton Betonbouw.
Een van de onderdelen van de overeenkomst, namelijk de overname van de aandelen Mergor, heeft als gevolg dat Strukton nu 100% eigenaar wordt van Mergor, daar Strukton reeds 50% van de aandelen bezat. In Mergor huist het specialisme afzinken dat op dit moment succesvol actief is op deze markt in onder andere de afzinktunnels van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, het afzinktunnelgedeelte van de Roertunnel in Roermond en de Limericktunnel in Ierland. De overgenomen activiteiten worden ondergebracht in een nieuwe onderneming die de naam Strukton Specialistische Technieken zal dragen.

Cornerstone Partners heeft Strukton Betonbouw in deze transactie bijgestaan als financieel adviseur.

Zie voor meer informatie: www.struktonbetonbouw.com.